A Bors IC sztori

Gimnazista koromban két barátommal arról álmodoztunk, hogy majd együtt alapítunk egy céget. Aztán a sok tanulás mellett a gimnáziumban, majd az egyetemen feledésbe merült ez az álom.

24 évesen a Müncheni Műszaki Egyetemen dolgoztam alkalmazottként félállásban. Napi kilenc-tíz órát küzdöttem a doktorimért, egy tipikus egyetemi fizetés feléért. Mégis tudtam belőle félre tenni.

A megtakarításomat Szentgotthárdon egy sportboltba fektettem. Előttünk volt már a városban egy másik sportbolt, utánunk kinyitott még kettő. Nem csoda, hogy néhány év után be kellett zárnunk. A megmaradt raktárkészletet átadtuk egy régóta ismert, „megbízható“ beszállítónak, sajnos írásos szerződés nélkül. Egy hét után elfelejtett bennünket. A megtakarításom teljesen elveszett. Rettenetes érzés volt. Kezdhettem mindent elölről.

Eldöntöttem, hogy segítséget kérek. Megkértem közgazdász barátomat, Gábort, hogy tegyen javaslatokat, mibe fektessem a jövőben a megspórolt pénzemet. Tőle hallottam először a passszív jövedelemről és az ingatlan bérbeadásról. Jól hangzott, de akkor még nem volt miből megvalósítani.

Aztán befejeztem a doktorimat és rendes állást kaptam, izgalmas mérnöki feladatokkal, egész jó fizetéssel és sok-sok megtakarítással. Az egyik megbeszélésen a projektem várható megtérülésének számítását mutatták be. Hiába voltam jó matekos az iskolában, gazdasági tudás nélkül egyáltalán nem értettem, miről van szó. Csalódott és dühös voltam.

Szerencsére Florian barátomnak volt egy hasznos tippje számomra és így munka mellett, hétvégeken és szabadság alatt elvégeztem egy remek üzleti iskolát Zürichben. A tandíj magas volt, de már az első stratégia óra után éreztem, hogy megérte. Világos lett, hogy az alacsony belépési küszöbbel a sportbolt üzletünk a kezdetektől halálra volt ítélve. Rengeteg, azonnal felhasználható gyakorlati tudást kaptam.

Ezzel a tudással felvértezve 2006-ban megalapítottam a Bors IC-t. Ez volt életem egyik legjobb döntése. Kezdetben stratégiai tanácsadással foglalkoztam. Azóta a fő tevékenységünk a saját ingatlan bérbeadása lett. Cégem anyagi függetlenséget és szabadságot adott nekem. Azzal tölthetem az időmet, amit szeretek.

A Bors IC elsősorban a fiatalokat segíti. Ügyfeleink közül a legtöbben Ausztriában és helyben, Szentgotthárdon dolgoznak. Kedvező áron bérelhetnek kicsi és közepes méretű lakást, kocsibeállót és irodát nyugati színvonalon, alacsony rezsivel, hogy minél többet tudjanak félretenni. Ezáltal támogatjuk őket függetlenségük, szabadságuk és álmaik mihamarabbi elérésében.